Jumlah Paparan Halaman

11 Ogos 2017

Kenapa ibu hamil wajib amal Omega?

Shalom & selamat sejatera.

Hari mommy Lihan nak kongsi mengenai Kenapa ibu hamil wajib amal Omega? ".

  • Omega merupakan salah 1 supplement harian yang mommy harus ambil sepanjang kehamilan ini.
  • Omega merupakan salah 1 produk yang terdapat dalam Pre-Natal set yang telah disediakan oleh syarikat Shaklee.
  • Omega membekalkan spektrum luas tujuh asid lemak penting omega-3 bergred farmaseutikal dan dilengkapi dengan proses penyulingan proprietari molekul tiga peringkat.











Pengalaman saya sendiri sepanjang 6 bulan mengandung dengan 

SET HAMIL SHAKLEE :-


  • Paling saya betul-betul perasan, badan jadi lebih kuat dan bertenaga sepanjang mengandung berbanding hamil lihan dulu. Bagi diri sendiri, selalunya  masa 1st TRIMESTER tak boleh buat apa kalau memang dah alah dan mabuk teruk, tapi for me tetap amalkan supplement Shaklee semasa mengandung. Cuba bayangkan, dah lah badan lembik, langsung tak larat buat apa, selera pun of course ke laut (nasi berlaukkan garam & ikan bilis je lalu tekak).  Jadi, sebagai langkah berjaga-jaga, saya amalkan supplement Shaklee untuk backup balik apa yang kurang dan tak cukup zat dalam badan serta kandungan.
  • Bacaan HB dan BP cantik !Puji Tuhan, sepanjang mengandung, memang tak pernah lagi setakat ni nurse atau doctor bising bab HB dan BP ni.
  • Berat badan semasa mengandung terkawal. sepanjang 6bulan ni, naik 10kg. Part yang naik tu semua pegi ke pipi jadi berisi. haha.
  • Masa mengandung, OSTEMATRIK banyak membantu.Ostematrix ni boleh dikatakan BFF saya, peneman sepanjang masa. Memang wanita mengandung takkan boleh lari daripada sakit-sakit badan dan pinggang. Bila masuk je fasa 2nd TRIMESTER, semua sakit-sakit badan dan pinggang tu mula menyerang tubuh badan kita ! Ya Ampun! tak tau lah nak cakap macam mana dia punya sakit . 
Ramai yang tahu Vitamin Shaklee ni adalah vitamin semulajadi. Kalau dah semulajadi, ianya mudah diserap serta tiada kesan kimia berbahaya untuk jangka masa panjang kepada ibu dan bayi. 

Fungsi setiap satu supplement dalam Set Hamil Shaklee

Antara vitamin yang ada dalam set mengandung Shaklee ialah :
  • Vitalea : sejenis multivitamin dan mineral lengkap yang juga mengandungi zat besi. Kebaikan set mengandung Shaklee ialah membantu masalah bacaan HB rendah yang boleh membawa kepada anemia di kalangan ibu mengandung. Jika HB sentiasa rendah mungkin boleh menyebabkan komplikasi ketika melahirkan bayi. Ibu-ibu yang mudah letih serta rasa hendak pitam elok amalkan vitalea dua biji sehari. 
  • B Complex : mencegah penyakit deabetes ketika hamil. Berperanan untuk menukarkan gula dalam makanan kepada tenaga. Juga mengandungi asid folik yang elok untuk perkembangan saraf bayi. Ibu-ibu hamil yang sentiasa tertekan dengan kerja rumah dan pejabat juga boleh ambil B Complex kerana ianya vitamin anti-stress.
  • Vitamin C : membantu menguatkan sistem immune badan.Ibu-ibu yang sedang hamil kena jaga kesihatan serta mencegah diri daripada dijangkiti penyakit. Kalau ibu hamil jatuh sakit, susah hendak mendapatkan ubat yang bersesuaian ketika hamil. Ianya juga membantu pertumbuhan sel-sel otot dan tulang bayi. Vitamin C yang banyak juga menggalakkan pertumbuhan kolagen, membantu ibu hamil kekal cantik, mempunyai skin yang berseri serta tidak kusam semasa mengandung.
  • Ostematrix : membantu mengatasi masalah sakit-sakit otot, pinggang serta sengal-sengal badan ketika hamil. Masalah buasir serta sembelit ketika hamil juga dapat diatasi dengan mengamalkan Ostematrix sebelum tidur. Ostematrix ini ialah bekalan kaslium dengan vitamin D yang membantu juga ibu-ibu untuk tidur lena dan berkualiti sepanjang malam supaya kekal segar keesokan harinya. Selain itu, jika mengalami msalah tekanan darah tinggi atau rendah, Ostematrix dapat membantu untuk mencegah masalah ini berulang.
  • ESP : membantu meningkatkan pertumbuhan sel-sel otot dan tulang bayi. Ianya juga membantu mengawal paras kolesterol ibu-ibu hamil. Paras G.I yang rendah sesuai diamalkn oleh ibu hamil diabetes kerana memberikan rasa kenyang yang lebih lama serta membekalkan tenaga berpanjangan untuk ibu-ibu.
  • Omega Guard  :penting untuk perkembangan sel-sel otak bayi. Dengan amalkan Omega Guard setiap hari berat ibu hamil dapat dikawal. Kepada ibu-ibu yang menaglami peningkatan berat badan secara mendadak boleh cuba amalkan Omega Guard bermula dari trimester kedua bagi membantu mengawal berat badan.
Khusus kepada ibu-ibu yang mengandung di luar sana yang ingin mendapatkan supplement tambahan semasa mengandung, boleh hubungi saya melalui Whatsapp. Khas buat customer yang purchase dari saya , saya sendiri akan consult dan guide cara mengamalkan set hamil dengan cara yang betul sepertimana amalkan sepanjang mengandung.




KEZIA WAN,
Whatssap : 017-817.3762
Your Shaklee Independent Distributo

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***