Jumlah Paparan Halaman

23 Januari 2017

Research mengenai Vivix

Telomere, Vivix dan Penyakit Kronik
.
Apa itu telemere?
.
Telomere merupakan penutup (bahasa mudahnya) kepada kromosom (gumpalan DNA) kita.
.
Telomere ni berfungsi untuk menjaga DNA kita daripada rosak atau mati.
.
Dalam kata lain telomeres ni sangat penting untuk elakkan kita mendapat penyakit kronik.
.
Tapi, makin lama, telomere ni akan memendek dan akhirnya akan hilang. Bila dah hilang, penutup dah terbuka DNA kita akan terurai.
.
Kesannya, sel kita akan rosak dan mati. Bila sel dah rosak, sel dah mati mudah lah kita nak dapat penyakit-penyakit kronik tu.
.
Sebab tu penting sangat untuk kita jaga telomeres ni. Untuk elak kan kerosakan sel seterusnya kerosakan organ kita.
.
Tapi, Alhamdulillah akhirnya Shaklee dengan kerjasama Dr. Elizabeth Blackburn berjaya buktikan dengan pengambilan supplements Shaklee terutamanya vivix jangka hayat telomeres manusia lebih panjang.
.
Hasil daripada kajian ni, Dr. Elizabeth Blackburn berjaya mendapat Anugerah Nobel Prize 2009. Hebat ke hebat?
.
Sebab itu lah, untuk elakkan dan cegah diri kita daripada sebarang sakit kronik kita kena protect dan kita kena lindungi, jaga daripada peringkat telomeres dan sel itu sndiri.
.
Saya sertakan penerangan ringkas Dr. Elizabeth Blackburn mengenai research yang dibuat dengan team Shaklee 👇👇

Clik Di sini mengenai research Vivix Shaklee


Image may contain: text

No automatic alt text available.

Image may contain: make-up



Ingin memilik Vivix, Hubungi saya untuk harga yang berpatutan ❤



Kezia Wan
Pengedar Shaklee



***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***