Jumlah Paparan Halaman

14 November 2016

SAKIT KEPALA SAMPAI TERMUNTAH

Entry kali ini berkait dengan diri.

Rasa ingin terus balik ke rumah selepas itu tidur supaya sakit itu hilang tetapi apakan daya 5pm masih jauh 😭😭.

Entah kenapa selepas lunch sakit kepala itu mencucuk sangat. So belilah minuman 100plus yang tidak mengandungi gula ni. Ingatkan semakin bagus tetapi makin teruk.  Empat kali termuntah tetapi tidak juga reda. Rupanya harus diminum segelas 100plus campur dengan segelas air minuman biasa, kuantiti 1:1.Sakit kepala biasanya kerana kandungan electrolytes dalam badan kita tak seimbang.



Syukur teramat sangat bila kawan sekerja berikan anggur. Korang nak tahu?
Manfaat buah anggur adalah mampu mengatasi masalah sakit kepala. Masalah yang satu ini memang sangat umum dialami oleh setiap orang khususnya orang dewasa. Ketika Anda merasakan sakit kepala yang luar biasa, sebaiknya jangan terburu-buru meminum obat yang berfungsi untuk meredakan sakit kepala tesebut. Lebih baik cobalah untuk membuat jus anggur, karena anggur memiliki kandungan yang bernama flavonoid dan antosianin yang berfungsi untuk meredakan nyeri akibat sakit kepala.


Ehh kenapa tak makan panadol kezia? 
Saya sudah tidak ambil panadol lagi. Bukan apa sebenarnya, sekiranya kita selalu ambil panadol setiap kali rasa sakit. Panadol adalah pain killer, makin banyak kita ambil panadol, makin menurun kite punya daya tahan kepada kesakitan.

Sebagai contoh, wanita. Kalau yang muda-muda, sudah biasa amalkan ambil panadol, later in life bila nak melahirkan bayi, bius biasa cenderung untuk tidak memberi sebarang kesan sebab badan dah penuh dengan panadol. Bila badan sudah terbiasa dengan pain killer, jadi kamu akan memerlukan bius yang lebih berbanding mereka-mereka yang jarang atau tidak mengambil panadol.

Panadol adalah toxic kepada badan, sekurang-kurang ia akan reside dalam badan selama 5 tahun. Ada je kes-kes di usia 30-an dah mula kena dialisis buah pinggang sebab kerap ambil panadol. Kalau di luar negara mereka memang ada ambil database pesakit yang medical history nya begini.


Ini adalah 3 beradik yang selalu saya ambil apabila sakit kepala menyerang tetapi masalahnya mereka tertinggal di rumah 😭😭😭

Apa fungsi 3 beradik ini?

1. Shaklee Ostematrix ~
  • Kaya dengan Kalsium, Magnesium, Vitamin D, membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah.
  • Kalsium juga sangat diperlukan dalam  mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang.
  • Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.
  • Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain.
  • Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

2. B Complex Shaklee ~ 
  • Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain.
  • Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang migrain, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok.
3. FresHijab Spray
  • Repair Damages Hair
  • Shining Color Hair
  • Cooling Scalp Area
  • Lasting Scent for 3 days
  • Headache Relief
  • Awakening 
Lepas kejadian hari ini, tidak mahu lagi tertinggal sebab kita tidak tahu bila0-bila masa sakit kepala itu akan datang menyerang kembali.

Ada yang sama seperti saya? Setiap kali sakit kepala mesti muntah? Apakata try set macam saya. Dijamin tidak mengecewakan

Boleh hubungi saya seperti yang ada di bawah 


FACEBOOK: KEZIA WAN

SHAKLEE ID: 1197756
EMEL: IBELIEVE1902@GMAIL.COM
CONTACT NO: 017 817 3762







***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***