PENGGANTI PANADOL/UBAT SELSEMA

on
8 November 2016
Adakah anda kerap demam dan selsema
Jika kerap, petanda antibodi badan lemah.
Flu atau selesema adalah penyakit yang di sebabkan oleh virus yang menjangkiti saluran pernafasan. Simptom-simptomnya adalah seperti demam, menggigil, batuk, sakit tekak, sakit kepala, sakit otot, dan kelesuan. Kebanyakan orang yang mendapat selesema biasa atau bermusim akan sembuh sepenuhnya dalam masa 1 hingga 2 minggu.

Bagaimana Selsema Berjangkit Dan Cara Untuk Mengelaknya?
Selesema tersebar dalam 2 cara:
 1. Secara langsung iaitu dari seseorang ke seseorang melalui semburan air liur yang dikeluarkan semasa bersin atau batuk.
 2. Secara tidak langsung iaitu apabila air liur tercemar terkena di atas permukaan yang kemudiannya disentuh oleh individu yang tidak dijangkiti.

Cara untuk mengelak dari di jangkiti selsema
 1. Tutup mulut dan hidung dengan tisu atau kain apabila batuk atau bersin. Pastikan tisu yang telah digunakan di buang ke dalam tong sampah.
 2. Sentiasa membasuh tangan dengan sabun dan air atau bersihkan dengan bahan cuci berasaskan alkohol (sanitizer).
 3. Jika tidak mempunyai tisu ketika batuk atau bersin, tutup mulut dan hidung dengan dengan lengan dan siku.
 4. Gunakan mask bagi mengelakkan titisan cecair tersebar kepada orang lain di sekeliling kita. Pastikan cara pemakaian mask adalah betul.
 5. Kurangkan aktiviti di luar rumah.
Amalkan pemakanan seimbang dan banyakkan minum air masak.
 1. Langkah yang terbaik dalam menangani masalah *selsema/demam* dari berterusan adalah dengan mengambil *VITAMIN C* kerana sifatnya menguatkan sistem pertahanan badan kita untuk melawan virus yang menyerang,meneutralkan radikal bebas.
 2. Bagi ibu yang hamil tentu akan rasa ragu-ragu untuk mengambil sebarang ubat ketika mengalami demam dan selsema kerana takut berlaku kemudaratan pada ibu dan bayi.Malah doktor juga tidak menggalakkan memakan sebarang ubat tanpa nasihatnya. 
 3. *Vitamin C* adalah amat selamat dan tiada keraguan/bahaya pada ibu hamil dan bayi yang dikandung malah membentuk plasenta yang sihat.
 4. Vitamin C turut membantu ibu hamil yang ada asma, alergik atau alahan, senang sakit, dengan menguatkan anti bodi dan melawan pengoksidaan dan mengurangkan sakit muscle dengan membantu penghasilan kolagen.
 5. Sekiranya demam atau selsema adalah dinasihatkan untuk mengambil 2 biji Vitamin C Shaklee.sebiji pagi sebiji malam. Adalah elok patahkan kepada 2 supaya Vitamin C itu merembeskan kesemua Vitamin C 500mg. Ini kerana semasa kita sakit badan kita memerlukan Vitamin C pada kadar yang lebih tinggi daripada biasa.
Selain Vitamin C. Nutriferon juga dapat di jadikan pengganti untuk panadol
Kebanyakan testimoni  menyatakan semenjak mengamalkan Vitamin C & nutriferon, jarang diserang selsema.

Sekarang semenjak mengamalkan *VITAMIN C* *NUTRIFERON* alhamdulillah dengan izin allah berbulan-bulan saya perhatikan sukar untuk mendapat selsema.

Oleh yang demikian antara Vitamin asas yang perlu ada disetiap rumah kita ialah *VITAMIN C* sebagai ganti kepada Panadol.

Sayangi diri dan keluarga
Ingin memilik SR VITAMIN C & NUTRIFERON. Boleh hubungi saya seperti yang ada di bawah <3

FACEBOOK: KEZIA WAN

SHAKLEE ID: 1197756
EMEL: IBELIEVE1902@GMAIL.COM
CONTACT NO: 017 817 3762***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***
Be First to Post Comment !
Catat Ulasan