NUTRIFERON SHAKLEE

on
9 November 2016

Penemuan terhebat dalam bidang Immunologi

Interferon buat julung kalinya ditemui oleh DR. YASUHIKO KOJIMA  dari University Tokyo pada tahun 1954.Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatina dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Rr. kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi didunia ( NUTRIFERON ). 

Beliau telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan; iaitu

Keempat-empat Ekstrak dari tumbuhan tersebut mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formula yang digunakan adalah semulajadi, selamat, tulin dan berkesan. Penenmuan dana rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.
.
Nutriferon adalah satu Formula Eksklusif dan dipaten oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee sahaja.
.
Didalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit Hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes dan HIV. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai penyakit.

Manfaat utama Nutriferon
Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi didunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu meransang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imum tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T-cells, B Cells and makrofag.

     2.
Interferon semulajadi mengandungi Polisakarida yang meransang dan mangaktifkan immunogbulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.


    3.
Ia mengimbangi kepada setiap respon alergi persekitaran dan pencemaraan udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selesema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.


4. 
Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.


5.
Formula unik Nutriferon meransang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel menjadi lebih sihat


6.
Keberkesanan nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimunkan ketidakselesaan, spserti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain kepada pesakit hepatitis B & C.


7.
Hypertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah, dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.


8. 
Terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payu dara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.


Ingin memilik Nutriferon Shaklee. boleh hubungi saya seperti yang ada di bawah <3
FACEBOOK: KEZIA WAN

SHAKLEE ID: 1197756
EMEL: IBELIEVE1902@GMAIL.COM
CONTACT NO: 017 817 3762
***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***
Be First to Post Comment !
Catat Ulasan