KENAPA PERLU MEMBUANG TOKSIN DALAM BADAN? (DETOX)

on
11 November 2016
Happy lunch semua. Hari ini ingin menulis dengan santai saja.
Ehh, kamu orang sudah makan? Saya baru saja sudah :)

Nak sharing kenapa perlunya membuang toksin dalam badan kita ?

Mari saya ceritakan untuk kita semua :).
Detox penting untuk mengeluarkan toksin berlebihan dalam badan. Mungkin ada dari kita pernah berdiet tetapi tidak nampak kesannya. Punca adalah kerana toksin terlalu banyak dalam badan dan badan kita suka untuk menyerap nutrient yang diambil samada daripada supplement mahupun diet harian.


Kamu orang kena tahu sekiranya kandungan  toksin yang tinggi dalam badan akan mengurangkan kemampuan anggota badan untuk mengimbangkan gula dan metabolisme kolestrol. Ia sangat penting untuk mengurangkan berat badan. Jika kamu orang ingin membakar lemak dan mengurangkan risiko mendapat diabetes, adalah lebih baik untuk anda membuang toksin di dalam badan terlebih dahulu.

LANGKAH PERTAMA : DETOX
Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.
Apa yang sesuai untuk detox adalah Herb-lax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa. Herb-lax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Saya tidak menggalakkan Herb-lax diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana bimbang akan memberi kesan cirit birit kepada anak.
LANGKAH KEDUA : MEMECAHKAN LEMAK

Proses memecahkan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau omega. Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membran. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan

LANGKAH KETIGA : MEMBINA OTOT DENGAN PROTEIN


Protein sangat diperlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

Untuk protein terbaik, anda boleh memilih  Cinch Shake.

Kenapa perlu mengambil protein? Kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda.
Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%… Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu dan banyak lagi.

Fungsi vitamin-vitamin didalam Set Kurus Shaklee.
Lecithin Shaklee – Pengemulsi Lemak. Bererti Lecithin Shaklee bertindak mencairkan lemak.Biasanya kita disarankan mengambil 3biji Lecithin Shaklee selepas makan.Fungsinya supaya lemak-lemak dan minyak-minyak yang kita telan tu tak diserap didalam badan.
 Alfalfa Shaklee – Ramai yang dah sedia maklum,Alfalfa shaklee memang sangat membantu memperbanyakkan susu ibu.Tetapi Alfalfa Shaklee juga bertindak membuang segala toksin-toksin dalam badan sekaligus menyelesaikan masalah sembelit.
 OmegaGuard Shaklee – OmegaGuard mempunyai liptin yang membantu mengawal nafsu makan dan membakar lemak lebih pantas.Ia membantu membakar lemak tepu dalam badan anda yang dah bertahun-tahun terkumpul. Makan Omega Guard diwaktu malam fungsinya agar lemak dapat dibakar semasa kita sedang tidur.
Walau apa juga supplemen yang anda makan untuk kurus anda haruslah menjaga pemakanan seharian anda, jangan makan sesuka hati. Kena kurangkan lemak dan minyak , rajin bersenam dan banyakkan minum air. Sekurang-kurangnya 3L sehari.
Testimoni Detox ShakleeUntuk dapatkan Vitamin anda ..Jomm….Hubungi Saya Segera :

FACEBOOK: KEZIA WAN
FB PAGE: HEALTHYLIFE WARDROBE

SHAKLEE ID: 1197756
EMEL: IBELIEVE1902@GMAIL.COM
CONTACT NO: 017 817 3762


***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***