GLA COMPLEX SHAKLEE

on
8 Ogos 2016
Perbezaa Shaklee :

Kebanyakkab GLA [ gmma-lineolenic acid ] tersedia dipasaran dihasilkan daripada Evening Primrose oil [EPO], manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi biovailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik dikawasan saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya sumber terbaik omega-6. Ianya di gabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidab semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun kedalam sel dan tisu.

Sumber Asli GLA :

1. Borage Seed 17% - 25%2. Blakcurrant3. EPOManfaat Utama:

1. Herba tradisi yang dipercayai
Borage adalah herba kegemaran orang barat. ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, ,e,bersihkan kahak, meringakan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

2. Mengawal selia estrogen dan testosteron
Gla membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

3. Melambatkan menopaus
Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

4. Memperbaiki Prostatomegaly
GLA memperbailki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing

5. Menentang Kanser
GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser

6. Memperbaiki inflamasi kulit
Ianya  mengurangkan infllamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. ianya juga meringkan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.

7. Mnghalang kompleksi diabetes
Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringkan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.

8. Pelangsing dan menghalang tambah berat badan
Merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, sesuai di ambil ketika perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.

9. Menghalang tekanan darah tinggi
Menghalang pembekuan darah, meransang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalh jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction

10. Memperbaiki tekstur rambut
Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur

11. Hiperaktif dan autisma (ADD/ ADHD)
Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hyper aktif

GLA bukan sahaja untuk wanita
Ramai orang bersalahanggapan bahawa GLA hanyalah untuk wanita. Sebenarnya supplement GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya diperolehi daripada makanan. Sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel lembut & campurkan dengan makanan), remaja dewasa, dan juga selepas menopaus dan andropause (menopaus lelaki)
Shaklee ID: 1197756
Emel: ibelieve1902@gmail.com
Contact No: 017 817 3762***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***
Be First to Post Comment !
Catat Ulasan