Apa itu Nutriferon Shaklee?

on
1 Februari 2016
Alohaaaa ~!! Sempena bulan February 2016 ni. Ada promotion untuk Nutriferon .
Baiklah marik kita berkenalan sikit tentang nutriferon . Happy Reading~
8 fungsi utama Nutriferon:  

1. Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3hari - ia adalah satu-satunya interferon  semulajadi di dunia. kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk  merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi  pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage.
2. Melawan kanser & tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang  merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser.  Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.
3. Melindungi dari influenza - ia mengimbangi reponses imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, yang termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.
4. Meringankan tekanan dan kelesuan - membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan, dan gaya hidup aktif.
5. Melambatkan penuaan - formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.
6. Mengurangkan infeksi oleh pesakit2 hepatitis B & C - keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaan, misalnya, kembung, mual, dan lain-lain muntah pesakit Hepatitis B dan C.
7. Mempertingkatkan Menopous - Membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi, peredaran darah dan pelbagai masalah lain.
8. Mempertingkatkan PMS - Terbukti secara klinikal untuk meningkatkan gejala-gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit-sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan, masalah tidak dapat tidur dan mood swing. 2) Simptom Kekurangan - Kalo Kurang nutrient ni ada efek ke kat body saya? >>>> Memang akan ada effect kat body kita seperti..badan lemah, cepat/mudah kena virus selsema, demam & batuk, alergik, mudah dijangkiti penyakit seperti hepatitis B & C, mudah kena kanser & tumor..sebab sistem imun jadi lemah akibat dpd kekurangan nutrient yang menggalakkan penghasilan interferon secara semulajadi dalam badan kita

Siapa Yang Perlukan :

- Orang yang macam mana perlukan Nutriferon ni? Kanak2 boleh ambil? orang ada sakit autoimmune boleh ambil? Ibu menyusu, pregnant?
1. Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan
2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara
3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum
4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti
5. Individu yang diet mereka tidak optimum
6. Individu yang sering tertekan/hidup dalam tekanan
7. Individu yang gaya hidupnya tidak/kurang aktif
8.bayi yang menyusu susu ibu (ibu yang ambil)
9. Kanak2 bawah 1 tahun-12 tahun boleh ambil mengikut dose yang disarankan  (sedikit nutriferon anggaran hujung sudu kecil dan dicampur dengan air)
10. Ibu menyusu boleh ambil, tetapi pregnant mom TAK boleh ambil
11.Memang digalakkan ambil untuk mereka yang ada sakit autoimune (sekumpulan lebih  daripada 100 jenis penyakit di mana sistem imun badan menyerang sel baik )

 Perbezaan Shaklee: 

- Dekat luar ada juga ubat interferon, supplement lain.. yang ada fungsi  sama, tetapi kenapa saya pilih Nutriferon Shaklee ni?
 >>>>Dalam satu kajian makmal baru2 ini, Nutriferon telah menunjukkan yang ia memberi  kesan secara positif terhadap sel-sel pembunuh semulajadi (NK) – sokongan tambahan bagi  penemuan hebat dalam sains sistem imun.
1. Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – saintis telah mengenalpasti interferon  sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat. Nutriferon adalah  satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang  menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara  semulajadi.
2. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon - Dr. Yasuhiko Kojima, imunologi  dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan  penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang  akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon. Nutriferon daripada Shaklee  adalah satu-satunya supplemen perlindungan di US. 3. Penyelidikan selama 40 tahun – selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan  melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima  membangunkan campuran unik empat elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan  pengeluaran semulajadi interferon badan. 4. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. NutriFeron  mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan  formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian  Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckl .
5. disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan  mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran  ekstrak proprietari yang ditemui di NutriFeron.
6. Formula eksklusif dilindungi oleh tiga paten - Nutriferon disokong oleh tiga paten dan  hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula  yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.
 7. Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik – supplemen tambahan yang berkesan , NutriFeron telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi,  dan prestasinya
Shaklee ID: 1197756
Emel: ibelieve1902@gmail.com
Contact No: 017 817 3762***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***