Vitamin C Shaklee yang Ajaib

on
11 November 2015

Vitamin C adalah sejenis vitamin yang larut air. Vitamin C tersebar dalam dalam cecair badan bila kita makan makanan yang ada sumber Vitamin C atau bila kita makan supplement Vitamin C. Bila Vitamin C ni diambil secara berlebihan dalam satu masa, ia tak akan disimpandalam badan, ia akan keluar melalui air kencing. 

Vitamin C juga tak dapat dihasilkan oleh badan hanya boleh dapat melalui pemakanan. Sebab tu penting untuk kita memenuhi keperluan Vitamin C kita setiap hari. Tak kira lah sama ada dalam bentuk makanan atau pon supplement. 

Dan sebab itu juga pentingnya untuk kita pilih Sustained Release Vitamin C. Sustained release ni maksud nya Vitamin C dilepaskan didalam badan secara berperingkat-peringkat dalam setiap 1 jam. Dengan ini penyerapan Vitamin C ke dalam tubuh kita lebih effective berbanding yang tidak sustained release. Tak ada juga pembaziran dalam pengambilan Vitamin C.

SO??

Kenapa perlu pilih Vitamin C Shaklee
===========================
1. Ia adalah sustained release. Maksudnya ia disimpan di dlam tisu badan dan dilepaskan secara berperingkat dalam tempoh 5 jam.
2. Ia memgandungi Bioflavonoids. Ini akan menpercepatkan penyerapan khasiat Vitamin C ni berbanding Vitamin C lain terutama vitamin sintetik yang banyak dalam pasaran.
3. Membantu mengsintesis / menghasilkan Collagen semulajadi badan, yang sangat penting untuk kulit, rambut dan kuku.
4. Meningkatkan penyerapan zat besi.
5. Antioksidan.
6. Pengamalan berterusan akan mencegah penyakit kardiovaskular dan katarak. Mata akan lebih terang dan bersinar serta megurangkan rabun.
7. Sangat baik untuk sistem imunisasi badan, repair dan renew tisu badan kita. Menjadikan kulit lebih mantap, sihat, cerah.
8. Juga menurunkan tekanan darah bagi yang mengalami hipertensen.Shaklee ID: 1197756
Emel: ibelieve1902@gmail.com
Contact No: 017 817 3762
***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***
Be First to Post Comment !
Catat Ulasan