Jumlah Paparan Halaman

27 Oktober 2015

Penawar sakit gigi




Dalam kes saya ini, no 2 adalah factornya. Maklumlah saya masih menyusukan Lihan yang berumur 7bulan 4 minggu. Ternyata kalsium dalam simpanan dalam tubuh saya cepat berkurangan dan perlukan pengambilan kalsium konsisten setiap hari.

Komponen susu ibu utama juga adalah kalsium. Maka , amat perlu untuk saya sebagai ibu yang fully bf untuk kekalkan simpanan kalsium dalam tubuh. Jika tidak, akan mulalah sakit gigi..

Untuk mengelakkan sakit gigi dan menambahkan kalsium dalam badan saya, saya consumed OSTEMATRIK. Sahabat baik saya sepanjang perjalanan saya menyusu Lihan..

Syukur, tak sampai seminggu dah baik. Happy sangat dapat merawat gigi tanpa painkiller dan jumpa doctor gigi. Lagipun saya takut pergi klinik.

#ktt
#kttshaklee
#ostematrikawesome
#sayajualsayaguna
#hargamurah


Shaklee ID: 1197756
Emel: ibelieve1902@gmail.com
Contact No: 017 817 3762

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Berkerja Bukan Alasan untuk TIDAK menyusu

Tips untuk ibu2 untuk berjaya dalam breastfeeding tanpa mengira jenis pekerjaan

1. Setkan positive mind-set : penuhi masa cuti bersalin anda dengan menyusukan bayi dengan susu ibu. tidak kira siang atau malam. ini adalah salah satu langkah untuk anda berjaya menyusukan anak semasa bekerja. orang lain boleh buat, kita juga boleh!

2. Jangan bertangguh : susun kerja dengan efisien dengan mengambil kira masa mengepam. habiskan kerja secepat mungkin untuk memudahkan sesi mengepam.

3. Dapatkan maklumat : kumpul semua maklumat mengenai sebarang kebenaran/larangan bagi pekerja wanita mengepam. yang penting, kita tahu hak kita. dalam tempoh 8jam bekerja, sepatutnya ada 2 kali sesi (20min/sesi) untuk pekerja wanita yang meyusukan anak, mengepam- sekiranya hak anda diketepikan, majukan aduan kepada Kementerian Pembangunan Wanita

4. Kumpul Stok : sepanjang tempoh cuti bersalin, kumpul stok sebanyak mungkin. tidak kira wanita yang bercuti selama 2 bulan mahupun 3bulan!

5. Pam di tengah malam : apabila anda bekerja shif atau anak tiada bersama anda, pamlah di tengah malam. termasuklah anak yang tidak bangun menyusu di tengah malam!

6. Dapatkan sokongan : sokongan suami, ahli keluarga dan rakan2 amat penting. carilah orang2 yang sentiasa menyokong usaha anda untuk terus menyusukan anak.

7. Kuatkan diri : apabila anda selalu mengepam di masa bekerja, orang akan sentiasa berkata bhw anda curi tulang. jadi, abaikan suara2 sumbang mereka. tentunya kita lebih mengetahui usaha kita ini sangat bernilai dan mulia! kita adalah pahlawan sebenar.

8. Kerja mengepam leceh : memang itulah hakikat sbnr bg ibu2 yang mengepam. perlu mengusung pam,cooler bag dan sbgnya. perlu ambil masa untuk mengepam. tp ibu2 yang cekal begini adalah ibu2 yang hebat. kerana mereka lebih mengerti kepentingan dan kemuliaan tugas ini.

9. Yakinkan diri yang anda MAMPU LAKUKAN! dan kerja ini memang sangat berharga : kepulangan anda dari tempat kerja amat dinanti2kan oleh permata hati anda. dakapan mereka dan penantian mereka kepada anda membuatkan anda berasa amat bahagia..




Happy reading yahhhh :*




15 Oktober 2015

Special for Lihan


To my dear son Kirschen lihan,




If I could give you one thing in life. It would be the ability to see yourself through my eyes. Only then you would realize how special you are to me.

Love, mommy

#7months23days
#Breastfeedbaby
#KirschenLihan
#ShakleeNutritions



09 Oktober 2015

Apa kesan bila anda stree kepada tubuh badan?



Korang Tau Tak?

Bila stress, sistem imun tubuh kita akan menjadi lemah. Jadi, kita akan mudah diserang penyakit. Lepas tu, kadar Vitamin C yang kita dapat daripada sayur, buah atau suplemen akan menurun.
Bila kekurangan Vitamin C, proses penyembuhan luka pun akan menjadi perlahan. Luka lambat sembuh. Badan pun akan rasa lesu.





***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Vita-lea percuma sehingga akhir bulan October 2015 ini sahaja .

Korang tahu tak?

Vita-lea percuma sehingga akhir bulan October ini sahaja

Korang tahu tak apa manfaat utama Vita-Lea?

1. Penambahan tenaga segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

2. Pelengkap nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yg tidak seimbang, terutamanya mereka yg mengamalkan sayuran dan anemia.

3. Keupayaan sistem produktif- Penting kepada kanak-kanak dan remaja yg sedang membesar.

4. Metabolisme_ sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

5. Elemen penting pada sel tubuh - Menyediakan asas nutrisi,memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, ppertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon, serta menjaga kesihatan tirod.

6. Melindungi organ- Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.


Korang tahu tak siapa yang memerlukan Vita-lea?


1. Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang

2. Individu yang tidak lengkap diet hariannya

3. Individu yang ingin meningkatkan sistem imun

4. Remaja yang sedang membesar

5. Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka

6. Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki

7. Individu yang menopous

8. Wanita yang baru bersalin

Untuk yang berminat dapat multivitamin yang sudah berusia 100tahun ini secara percuma, saya boleh terangkan terma & syaratnya untuk anda.



Shaklee ID: 1197756
Emel: ibelieve1902@gmail.com
Contact No: 017 817 3762



***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

02 Oktober 2015

Cara termudah untuk mencuci kasut sekolah

Better days are coming they're called saturday and Sunday .

Buat mamak out there, mesti petang ni dah start merendam kasut anak2 supaya tak perlu guna full power nak memberus kekotoran kasut? Am I right? Tak pun kapur jak kasut supaya putih bersihh?
Saya ada satu solution yang teramat mudah untuk mamak out there supaya tak perlu guna full power nak membersih kasut anak..
Jadikan Basic h2 sebagai teman terbaik anda di rumah. Hanya rendam saja dah putih bersih .
Tak percaya? Cer tanya kak Puan Shahrul ni ha, sebab saya share testimony beliau.

Basic H2 pun kawan saya baik saya . Kerja Basic h2 lakukan adalah sebagai pencuci terhebat bebas minyak,melekit & bau iaitu dengan mengeMop lantai rumah & cuci bekas botol susu anakanda beta si Lihan.

Nak berkawan dengan Basic h2 , jum inbox saya ..


Shaklee ID: 1197756
Emel: ibelieve1902@gmail.com
Contact No: 017 817 3762


***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***