Apa itu ostematrik??

on
25 September 2015


Mari kita baca fakta ini...


Dianggarkan satu daripada tiga wanita dan satu daripada 12 lelaki berumur melebihi 50 tahun kini menderita akibat osteoporosis di seluruh dunia. Kos bagi rawatan osteoporosis seluruh dunia untuk semua peringkat umur pula dijangka meningkat kepada AS$131.5 bilion (RM432.4 bilion) menjelang 2050. Selain itu, insiden keretakan pinggul di seluruh dunia dijangka meningkat sebanyak 240 peratus bagi wanita dan 310 peratus bagi lelaki menjelang 2050
-info http://e-kesihatan.blogspot.comOsteoporosis ini atau mudah dikenali dengan kata lain bongkok. Adakah gejala bongkok ni merupakan proses semulajadi penuaan? Dalam ertikata lain, bila dah tua, automatik akan menjadi bongkok.Hari ini saya nak memperkenalkan Ostematrix...
Apa itu ostematrix? Ostematrix adalah vitamin yang mengandungi Kalsium Magnesium dan Vitamin D yang telah diuji secara klinikal dan ianya mudah di telan. 
o    Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

o    Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

o    Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.  Di samping  membina tulang yang kuat dan gigi, nutrien dalam Ostematrix juga bertindak:

 1. Membina tulang dan gigi yang kuat.
 2. Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
 3. Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
 4. Membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut (PMS) seperti perut kembung (Bloating), kekejangan (Cramps), retensi air(water retention), mudah meradang(irritability) dan kemurungan(moodiness).
 5. Membantu proses penyimpanan dan pelepasan sesetengah hormon.
 6. Membantu perkembangan tubuh badan normal.
 7.  kandungan fosfat bagi mereka yang mengidap penyakit buah pinggan kronik

Kenapa ostematrik:

 • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
 • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
 • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsiumSekiranya anda mempunyai simptom seperti di bawah ini, anda mungkin adalah individu yang memerlukan Ostematrix.
 •  kerap keletihan
 • sentiasa kebas dan cramp anggota badan
 • biasa mengalami sakit belakang, sakit pinggang, sakit lutut dan sendi
 • mengalami masalah sembelit dan buasir
 • migraine atau kerap sakit kepala
 • tumit kaki pecah dan kasar
 • susah bangun tidur
 • mempunyai masalah gigi dan kuku mudah rapuh atau patah.

Ostematrix juga dapat memenuhi keperluan: 

 • Ibu-ibu dalam pantang yang mempunyai masalah sembelit
 • Ibu-ibu mengandung, terutamanya yang sering mengalami sakit pinggang, cramp dan kebas kakio
 • Ibu-ibu yang menyusukan si manjaShaklee ID: 1197756
Emel: ibelieve1902@gmail.com
Contact No: 017 817 3762***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***
Be First to Post Comment !
Catat Ulasan