Jumlah Paparan Halaman

31 Julai 2015

Testimoni lepas guna Basic H2 & herbal blend




Salam Sejahtera you all. Hai Borneo. Hai Penisular .

Hari ni terdetik Nak share testimony selepas saya guna Basic H² Shaklee & Herbal blend Shaklee setelah sebulan. Kalau baby Lihan mandi, saya mandikan dengan BH² ni (itu pun hanya hujung minggu sbb cuti) sebab dia macam mommy dia nih haa, kulit so sensitip, even saya sendiri pun mandi guna BH². So sekarang result kulit saya tengah dalam proses sembuh ( kulit mati mengelupas) setelah sebulan, disamping tu juga sy taruh lotion herbal blend lepas mandi (dah jadi routine). Manakala badan baby lihan pun  kurang dah ruam panas.


Ehhh saya Cuci botol susu & puting susu Baby lihan pun main rendam je dgn BH², xda lagi bau2 susu & semut pun tidak menjenguk lagi . (hihih tension sbb semut suka dgn puting susu Lihan).

Mak mertua saya pun guna ni untuk mop lantai rumah baru mereka orang, katanya kotoran degil x mahu hilang even dah mop guna pencuci lantai, syukur BH² tolong bantu (Berkilat lantai)

Sebenarnya banyak lagi yang dapat digunakan dengan BH² ni. So kalau ada yang berminat, hubungi saya. Saya dah guna, anda bila

Jom orderrrr .

Keziawan
Shaklee Independent Distributor [ID No : 1197756]
01133837763
ibelieve1902@gmail.com





Kurus selepas bersalin dengan ESP Shaklee

Salam sejahtera semua, hai borneo , hai semenanjung :) . Apa kabar pagi ni? Dah breakfast? Kalau belum dan tak tahu nak breakfast apa, boleh cuba ESP SHAKLEE sebagai sarapan dan minuman harian. Kalau rajin consume, tanpa kita minta kita akan lebih Kurus dan Kulit lebih cantik walaupun kita breast feed tau? (saya contoh nya )

                                  Yang comel lote kat gambar tu saya. hihi


Untuk entri kali ni saye nak share  Testimoni ESP Shaklee Untuk Kurus , untuk Kulit Cantik dan susu pekat melimpah saya. Ke-awesome-an ESP Shaklee ni effect adalah “dia” magic macam macam tau. Ramai yang  cuba ESP untuk slim tapi sekali dapat kulit cerah dan gebu gebusss . Selain itu ada juga yang ambil untuk menyusu dapat effect kulit lebih cerah dan berat badan turun! (Haaa, saya lah orang nya, berat badan turun dan kepekatan susu sangat awesome so baby Lihan tidak merengek-rengek tak cukup susu lagi. Tak lagi tension baby tak cukup susu kat rumah.

Saya kongsikan kat blog ni bertujuan sebagai peringatan supaya saya tak boleh culas minum ESP disamping berkongsi dari hati ke hati, supaya lebih ramai dapat manfaat daripada ESP(soya bukan GMO yang tinggi kualiti)

Nahh kalau nak tahu hasil, tak salah mencuba sendiri :)
Tepuk  dada tanya selera.

 

<3Facebook: Kezia wan
Shaklee ID: 1197756
Emel: ibelieve1902@gmail.com
Contact No: 017 817 3762



24 Julai 2015

Anda Migrain??? Jangan pandang REMEH...




 Sakit kepala adalah gelaja biasa yang berlaku kepada sesiapa sahaja. Biasanya sakit kepala   dibahagikan kepada 3 kategori:

    1. Sakit kepala kerana tekanan
    2. Sakit kepala kerana sinus
    3. Sakit kepala kerana migrain

Sakit kepala tekanan adalah disebabkan oleh tekanan atau stress yang dihadapi oleh seseorang, samada tekanan mental atau fizikal. Jiwa dan pemikiran yang tertekan, tegang, berkecamuk, boleh menyebabkan sakit kepala. Tekanan pada otot-otot di sekitar leher, kepala dan kulit kepala juga boleh menyebabkan sakit kepala. Ia juga boleh berlaku apabila seseorang itu mengalami perubahan secara tiba-tiba contohnya dari kawasan redup, tiba-tiba masuk ke kawasan panas, dan sebagainya.



Sakit kepala sinus ialah disebabkan oleh keradangan sinus yang dihadapi oleh seseorang. Sakit kepala sinus biasanya menyerang dalam kadar sekejap tapi menyengat.

Manakala jenis sakit kepala yang ‘paling popular’ ialah kerana migrain. Setakat ini tiada penyebab rasmi yang dikatakan sebagai punca migrain, namun saintis telah mencadangkan beberapa penyebab migrain:

    ♡ Kekurangan zat dan nutrisi
    ♡ Faktor keturunan
    ♡ Kesan dari pengambilan ubat-ubatan
    ♡ Wanita yang mengalami haid atau pra-haid
    ♡ Terlalu banyak mengambil kafein
    ♡ Mengamalkan makanan yang mengandungi MSG dan nitrat

Biasanya penderita migrain akan diberi ubat tahan sakit, ubat tahan muntah dan sebagainya bagi mengawal kesakitan mereka. Bagi penderita migrain yang teruk, mereka diberi dos dadah yang agak tinggi agar dapat melalikan sistem badan mereka dari kesakitan yang ditanggung.

Pengambilan ubat-ubatan boleh mendatangkan risiko terhadap kesan jangka panjang kepada kesihatan.

Oleh yang demikian, memilih alternatif dengan pengambilan supplement natural adalah langkah terbaik bagi mengatasi masalah migrain.

Kenapa supplement lebih baik dari ubat? Kerana ia diperbuat daripada bahan makanan, dan merupakan ekstrak daripada makanan2 yang membekalkan nutrient harian. Berbeza dengan ubat yang diformulasikan di makmal daripada jenis dadah dan sebagainya.





Supplement/vitamin untuk migrain:

Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

 B Complex

Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang mograin, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.

Bagi penderita migrain, anda hendaklah mengetahui penyebab-penyebab yang boleh menjadikan anda diserang migrain. Sekiranya ia berpunca dari pemakanan, maka anda kena lah jaga makan. begitu juga dengan perkara2 lain seperti aktiviti dan sebagainya. Dan timbagkan tentang mengambil vitamin/supplement sebagai pembantu untuk menyelesaikan masalah anda, kerana ia pasti lebih baik dari makan ubat berasaskan dadah secara berterusan.

PM saya sekarang untuk konsultasi percuma dan untuk mengurangkan masalah migrain anda...


3Facebook: Kezia wan
Shaklee ID: 1197756
Emel: ibelieve1902@gmail.com
Contact No: 017 817 3762



Anda Migrain??? Jangan pandang REMEH...




 Sakit kepala adalah gelaja biasa yang berlaku kepada sesiapa sahaja. Biasanya sakit kepala   dibahagikan kepada 3 kategori:

    1. Sakit kepala kerana tekanan
    2. Sakit kepala kerana sinus
    3. Sakit kepala kerana migrain

Sakit kepala tekanan adalah disebabkan oleh tekanan atau stress yang dihadapi oleh seseorang, samada tekanan mental atau fizikal. Jiwa dan pemikiran yang tertekan, tegang, berkecamuk, boleh menyebabkan sakit kepala. Tekanan pada otot-otot di sekitar leher, kepala dan kulit kepala juga boleh menyebabkan sakit kepala. Ia juga boleh berlaku apabila seseorang itu mengalami perubahan secara tiba-tiba contohnya dari kawasan redup, tiba-tiba masuk ke kawasan panas, dan sebagainya.



Sakit kepala sinus ialah disebabkan oleh keradangan sinus yang dihadapi oleh seseorang. Sakit kepala sinus biasanya menyerang dalam kadar sekejap tapi menyengat.

Manakala jenis sakit kepala yang ‘paling popular’ ialah kerana migrain. Setakat ini tiada penyebab rasmi yang dikatakan sebagai punca migrain, namun saintis telah mencadangkan beberapa penyebab migrain:

    ♡ Kekurangan zat dan nutrisi
    ♡ Faktor keturunan
    ♡ Kesan dari pengambilan ubat-ubatan
    ♡ Wanita yang mengalami haid atau pra-haid
    ♡ Terlalu banyak mengambil kafein
    ♡ Mengamalkan makanan yang mengandungi MSG dan nitrat

Biasanya penderita migrain akan diberi ubat tahan sakit, ubat tahan muntah dan sebagainya bagi mengawal kesakitan mereka. Bagi penderita migrain yang teruk, mereka diberi dos dadah yang agak tinggi agar dapat melalikan sistem badan mereka dari kesakitan yang ditanggung.

Pengambilan ubat-ubatan boleh mendatangkan risiko terhadap kesan jangka panjang kepada kesihatan.

Oleh yang demikian, memilih alternatif dengan pengambilan supplement natural adalah langkah terbaik bagi mengatasi masalah migrain.

Kenapa supplement lebih baik dari ubat? Kerana ia diperbuat daripada bahan makanan, dan merupakan ekstrak daripada makanan2 yang membekalkan nutrient harian. Berbeza dengan ubat yang diformulasikan di makmal daripada jenis dadah dan sebagainya.





Supplement/vitamin untuk migrain:

Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

 B Complex

Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang mograin, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.

Bagi penderita migrain, anda hendaklah mengetahui penyebab-penyebab yang boleh menjadikan anda diserang migrain. Sekiranya ia berpunca dari pemakanan, maka anda kena lah jaga makan. begitu juga dengan perkara2 lain seperti aktiviti dan sebagainya. Dan timbagkan tentang mengambil vitamin/supplement sebagai pembantu untuk menyelesaikan masalah anda, kerana ia pasti lebih baik dari makan ubat berasaskan dadah secara berterusan.

PM saya sekarang untuk konsultasi percuma dan untuk mengurangkan masalah migrain anda...


3Facebook: Kezia wan
Shaklee ID: 1197756
Emel: ibelieve1902@gmail.com
Contact No: 017 817 3762











23 Julai 2015

PHYTOCOL-ST SHAKLEE



















SIAPA SESUAI MENGAMBIL PRODUK INI?
1. Anda yang mempunyai masalah kolesterol tinggi
2. Anda yang suka makan makanan berkolesterol tinggi
3. Anda yang mempunyai nafsu makan yang membuak-buak
Ada banyak hal yang menjadi penyebab atau timbulnya kolesterol tinggi dalam darah. Penyebab utama meningkatnya kadar kolesterol adalah disebabkan oleh makanan yang banyak mengandung lemak, pola hidup yang tidak sihat dan seimbang, gaya hidup yang salah dan kebiasaan buruk yang menjadi rutin sehari-hari

TERDAPAT 2 FAKTOR PENYEBAB KOLESTEROL MENINGKAT :
1. Faktor yang tidak dapat dikawal
·         Keturunan. Apabila ada keluarga yang berkolesterol tinggi, maka besar kemungkinannya anak memiliki     bakat unutk mempunyai kolesterol yang tinggi, risiko adanya suatu gangguan kesihatan biasa 6 kali lebih besar menimpa anak dibanding orang tua.
·         Usia. Setelah usia 20, kolesterol cenderung meningkat. Buat kaum hawa, kolesterol akan mudah naik setelah umur 50 tahun dan pada wanita, kolesterol akan mudah untuk naik setelah menopause.

2. Faktor yang dapat dikawal
·         Makanan telalu banyak lemak, seperti mentega, biskut, dan fast food.
·         Kelebihan berat badan
·         Kurang bersenam
·         Merokok
·         Gaya hidup yang tidak sihat
·         Stress
·         Diabetes mellitus
·         Minum kafein yang berlebihan
·         Diet yang salah
·         Obesiti

APA FUNGSI PHYTOCOL-ST?
Ia menurunkan paras kolesterol. Kolesterol yang tinggi menyumbang kepada masalah jantung yang akhirnya boleh membawa maut.

BAGAIMANA CARA MENGAMBIL PHYTOCOL-ST?
Disarankan untuk mengambilnya 30 minit sebelum makan makanan berlemak.


APA KEISTIMEWAAN PHYTOCOL-ST?
  1.  Rumusan daripada beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirin
  2.  Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.
  3.  Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras    kolesterol dalam lebih 80  kajian
  4.  Membekalkan 100% nilai fitosterol harian sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).
  5. Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.

BAGAIMANA FOTISTEROL BERTINDAK?
Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol bersaing dan akan mengalahkan kolesteroldalam penyerapan di dalam usus. Ini bermaksud apabila anda mengambil banyak fitosterol maka semakin kurang kolesterol yang akan di serap di dalam tubuh anda dan semakin tinggi untuk anda merendahkan paras kolesterol LDL anda





3Facebook: Kezia wan
Shaklee ID: 1197756
Emel: ibelieve1902@gmail.com

Contact No: 017 817 3762